Bodrum

En büyük yerleşim merkeziyle aynı ismi taşıyan yarımadanın üstünde üç büyük marina bulunmaktatır. Yalıkavak, Turgut Reis D-Marin ve Milta Marina Bodrum. Dolu yarış takviminden de anlaşılacağı gibi yelkenciler için burada yatçılık sporunun hareketli bir merkezi oluşmuştur; Yarımada turistik bir bölgedir. Buna rağmen eğer biraz maceracı ruhunuz varsa, Sadun Boro’nun ‘Vira Demir’i gibi bir kitaptan da faydalanarak saklı kalmış sakin koylar bulup demirleyebilirsiniz.

 

​Bodrum kendine özgü cazibesiyle Türkiye’nin St. Tropez’i diye de adlandırılır ve Marmaris’in ardından Türk sahillerindeki iki numaralı yelken merkezidir. Geçmişinde balıkçılık ve çiftçilikle geçimini temin eden Bodrum Köyü bugün şehirden kaçan Türklerin ikinci adresi durumuna gelmiştir.

 

Bodrum çıkış noktası olarak seçip yelken tatiliniz Gökova körfesininde gerçekleştirebilirsiniz. Gökova Körfesine ait olan koyların güzelliğini ve sükunetini anlatmak için fazla söze gerek yok. Dünya denizlerini dolaşmış denizcilerin hemen hespsinin en beğendikleri koylardan birkaçı Gökova Körfesi’ndedir. Kendine has özel bir cazibesi olan körfezdeki koyların birçoğu bugün de el değmemiş durumda. Gökova Körfezi bir doğal koruma alanı, ama bunu değiştirmeye çalışanlar var. Tecrübeli yelkenciler ve denizciler için Bodrum bölgesi olanüstü bir yat tatil alanıdır.

Bir sahil şeridin özellikleriyle isminin bu derecede birbirine uyduğu çok nadirdir. Sanki cenetten bir parcadır Gökova. Hep mavi olan gök, karanın içlerine doğru uzanan doğa koruma alanının üzerine kaplar. Kocaman otel binalarının yerine minik birkaç köyün ve bir sürü derme çatma tahta iskelenin görülüdüğü körfezin kuzey kıyılarında önce yeşil çam ormanlarıyla kaplı alçak tepeler vardır. Bu tepelerin ardında ise 950 metreye kadar hızla yükselen dağları görürüz. Akbük’te, bu dağların üzerinde bir bulut görürseniz, hele akşam saatleriyse, karadan denize doğru rüzgar sağanlakları beklemelisiniz. Doğu kıyıları yeşıil ve küçük koylar ve ormanlık parçalarla kesintilidir. Körfezin genişliği sonuna doğru 2 mile kadar düşer. Bodrum’a doğru dönüş yolu iyi planlamalısınız – bazen sert esen karayel rüzgarı size kafadan gelip yolunuzu uzatır.

 

Bodrum çıkış nokası olarak kuzeye doğru bir rota da seçebilirsiniz. Birkaç tarihi yer ve ıssız koylar bulunur.

Yunan Adaların arasında da gezebilirsiniz. Gümrük ve liman çıkışını aldıktan sonra özellikle Bodrum’dan kolay ulaşılabilir.

Yanlız ne kadar kuzeye doğru giderseniz o kadar sert hava beklemelisiniz. Bizim tavsiyemiz; Yunan Adaları için en güzel gezi zamanı mayıs/haziran ve ekim ayıdır. Okul tatilleri sırasında limanlar çok kalabalık olabilir.

Galeri